Tusindvis af ukrainere får nu livsnødvendig hjælp

Mission Øst har modtaget 8,5 millioner kroner til Ukraine fra Udenrigsministeriet og kan nu hjælpe 30.000 krigsramte ukrainere.

Mission Øst har netop modtaget 8,5 millioner kroner fra Det Danske Udenrigsministerium til nødhjælp i Ukraine og ved landets grænse til Polen og Ungarn. Sammen med Mission Østs egen indsamling kan 30.000 ukrainere nu få livsnødvendig hjælp. De får bl.a. husly og modtager kontanter, hygiejneartikler og psykisk førstehjælp.

- Med bevillingen fra Udenrigsministeriet kan vi sætte ekstra skub på vores livsnødvendige nødhjælp til de tusindvis af ukrainske familier, der er fanget i en meningsløs krig. Mission Øst har lige nu fokus på at sikre overlevelse og basal nødhjælp til tusindvis af mennesker på flugt eller fanget i krigen både inde i Ukraine og i grænselandene, siger Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Hjælpen formidles gennem to organisationer, som er lokalt til stede: Medair og Hungarian Baptist Aid (HBAid). Sidstnævnte er en lokal kirkelig organisation, som arbejder i både Ukraine og Ungarn. Medair er international organisation, som ud over Ukraine er til stede i Polen. Begge er allerede i fuld gang med at hjælpe flygtninge, som strømmer over grænsen fra Ukraine til de to lande.

FN melder, at 1 million ukrainere nu er flygtet fra deres land. 12 millioner mennesker inde i landet har behov for nødhjælp og beskyttelse lige nu. Og 4 millioner ukrainere har brug for hjælp i nabolandene de kommende måneder.

Mission Øst er i fuld gang med at samle ind til flygtninge i Ukraines grænseområder, og tusindvis af kroner strømmer ind i organisationens kriseberedskabskasse. Således kunne organisationen hurtigt sende 50.000 kroner til HBAids hjælpearbejde ved grænsen mellem Ukraine og Ungarn.

Hjælpen møder først og fremmest akutte behov som husly, mad og hygiejneartikler. Dernæst sundhedstjek, medicin og psykisk førstehjælp, såkaldt psykosocial støtte.

Mission Øst samarbejder med Medair og HBAid gennem de to kirkelige netværk Integral Alliance og EUCORD. Mission Øst samarbejdede med Medair i hjælp til jordskælvsramte i Nepal i 2015. De to organisationen har siden hjulpet hinanden i akutte nødhjælpsindsatser i Afghanistan, Irak og Libanon.

Medair er specialister i at skaffe husly, hygiejneartikler, vand og sanitet. HBAid hjælper lige nu internt fordrevne inde i Ukraine og har samtidig oprettet modtagecentre ved grænsen til Ungarn, hvor de uddeler mad og yder sundhedshjælp efter behov.

200
dkk

Donate

News from Current Crises

Ingen tilgængelige nyheder.