By Svend Løbner 7 Jan 2022 |

Mission Øst støttes af Danmarks Indsamling 2022

Den storstilede tv-indsamling den 29. januar går blandt andet til fordrevne og Coronaramte børn i den irakiske by Kirkuk.

Hjælp Coronakrisens børn. Det er temaet for dette års Danmarks Indsamling, der kulminerer i et stort tv-show på DR1 lørdag aften den 29. januar 2022.

Indsamlingen, der sidste år indbragte over 120 millioner kroner, går til verdens fattige gennem danske hjælpeorganisationer. En af dem er Mission Øst, der vil sikre vand, sanitet, hygiejne og uddannelse til 5.000 irakiske børn og unge i storbyen Kirkuk, der alle har måttet flygte fra terror fra Islamisk Stat.

De lider nemlig også under Coronakrisen. Flygtningelejre lukker, familier mister job og indtægt, og skoler er slidt ned. Dårlige hygiejneforhold spreder smitte og sygdom, og især børn og piger med handicap har vanskeligt ved at klare sig helskindet gennem en skoledag.

Med penge fra Danmarks Indsamling sikres bedre sanitære forhold på 10 skoler i Kirkuk. 80 unge lærer at producere sæber og bliver oplært som ”hygiejneambassadører” for deres kammerater. Både elever og personale får indøvet gode sundhedsvaner. Bad- og toiletfaciliteter bliver renoveret.

Irak er endnu ikke kommet sig efter Islamisk Stats terror, der siden 2014 har sendt 6 millioner mennesker på flugt fra hjem, marker og virksomheder. Tallet svarer til hele Danmarks befolkning. Ifølge FN er 2 millioner stadig fordrevet, og i en by som Kirkuk er 185.000 mennesker i dyb nød.

Coronakrisen har kun gjort ondt værre. Smittefare og nedlukning går især ud over dem, der er sårbare i forvejen: de fordrevne, børnene, pigerne og de personer, der kæmper med et handicap. Det er dem, Mission Østs indsamlingsprojekt nu går ind og hjælper.

Læs mere om indsamlingsprojektet her.

News from Irak

Ingen tilgængelige nyheder.