Mission Øst Myanmar

Myanmar

Hjælp udsatte grupper i Myanmar

Efter årtiers isolation er Myanmar blevet mere åbent over for omverdenen. Det betyder, at internationale organisationer nu kan arbejde for nogle af landets mest udsatte grupper. Mission Øst støtter det fattige Mara-folk.

Myanmar – tidligere kendt som Burma – er hjemsted for mange forskellige etniske og religiøse mindretal. Et af dem er det kristne Mara-folk i den afsides og tyndt befolkede Chin-delstat, hvor omkring 80 pct. af befolkningen har svært ved at brødføde sig selv.

Myanmar 1
Myanmar 2

Mission Øst har arbejdet i Myanmar – og støttet Mara-folket – siden 2013. Sammen med vores lokale partnere arbejder vi for at forbedre Mara-folkets adgang til fødevarer. Det sker bl.a. gennem et projekt, der skal sikre, at befolkningen i flere landsbyer får tilstrækkeligt med ernæringsrig mad hele året rundt. Lokalsamfundene bliver også undervist i bæredygtig fødevareproduktion, og gennem de lokale myndigheder støtter vi bæredygtige måder at forvalte naturressourcer på.

Mission Øst har i flere år støttet en lokal kostskole for Mara-børn. Vores lokale partner driver COME-skolen for at sikre børnene en bedre uddannelse. Mission Øst støtter primært skolen ved at forbedre elevernes kost.

Mission Øst arbejder også med vores lokale partnere for at gøre dem til mere professionelle og effektive organisationer, så de kan være til endnu større nytte for Mara-folket.

Støt det udsatte Mara-folk i Myanmar!

Myanmar

21.916221, 95.955974

Donér

Resultater i Myanmar 2021

Fødevaresikkerhed
60
personer
Levebrød
16
personer
Vand, sanitet og hygiejne
300
personer