Mission East Syrien

Katastrofefond

Når akutte kriser og katastrofer opstår, hjælper Mission Øst mennesker - både i de lande vi opererer i, og i de lande, hvor vi ellers ikke er til stede.

Katastrofefonden har været aktiveret i kriser og katastrofer igennem tiden og senest i forbindelse med jordskælvskatastrofen i det nordlige Syrien.

Med din hjælp kan vi rykke hurtigt ud, når katastrofen rammer. Send din hjælp til mennesker i akut krise allerede i dag!

300
dkk

Donér

Ukraine

Vi står over for en humanitær krise, vi ikke har set magen til i Europa siden Anden Verdenskrig. Invasionen af Ukraine rammer millioner af mennesker. Belejringer, missilangreb og kamptropper i gaderne har sendt dem på flugt fra hjem og hjemstavn. Der er behov for akut hjælp til ALT. Og situationen forværres time for time.

Mission Øst træder til i situationer, der kræver en øjeblikkelig humanitær indsats.

Vi arbejder lige nu på højtryk sammen med vores lokale partnere Hungarian Baptist Aid fra Ungarn og Medair i Polen om at uddele mad, tæpper, medicin, sikre husly og give psykologisk førstehjælp til kvinder og børn på flugt. Både inde i selve Ukraine og på grænseovergangene.

Hjælp når krisen rammer

Da Corona-pandemien ramte hele verden valgte Mission Øst at hjælpe i de fattige og krigshærgede lande i Afghanistan, Nepal, Irak, Syrien og Libanon, hvor vand, sanitet, ordentlige hygiejnefaciliteter og information om forebyggelse af Covid-19-smitte er en mangelvare. Ligeledes har vi gennem flere år støttet sårbare familier, der er ramt af borgerkrigen i Syrien, hvor vi nu også har intensiveret vores arbejdet med længerevarende udviklingsprojekter.   

 

Bangladesh 1
Bangladesh 2

Det gør vi

Vi uddeler tæpper til tusinder af flygtninge og fordrevne i lejre, så de ikke skal stå i kø sammen med andre med risiko for smitte. Vi informerer om faren ved at stimle sammen i store grupper. Vi sørger for, at de får adgang til rent drikkevand. Og de allermest sårbare – de ældre, svage, syge og personer med handicap – giver vi fødevarehjælp. Vi uddeler hygiejneartikler til alle, så de kan holde sig smittefri. Sæbe, håndsprit, vaskepulver. Og vi informerer om hele situationen i håb om, at vi kan forhindre, at smitten spreder sig. Enhver form for beskyttelse og information er til gavn for de mennesker, så vi undgår en total katastrofe.

Katastrofefond

48.379433, 31.16558

Donér