Akut krise i Bangladesh

Akutte kriser

Akut hjælp, når katastrofen opstår 

Under akutte kriser støtter Mission Øst mennesker i lande, hvor vi ellers ikke er til stede. Det sker gennem samarbejdspartnere.

Ud over arbejdet i vores faste programlande træder Mission Øst også til i situationer, der kræver en øjeblikkelig humanitær indsats. Det sker som regel gennem samarbejdspartnere, der allerede arbejder i det pågældende land. Således har vi gennem flere år støttet sårbare familier, der er ramt af borgerkrigen i Syrien – og siden efteråret 2017 har vi hjulpet rohingya-flygtninge i Bangladesh.

Bangladesh

Siden august 2017 er flere end 700.000 rohingyaer flygtet fra forfølgelser og overgreb i Myanmar. De bor nu i overfyldte flygtningelejre i Bangladesh, hvor Mission Øst hjælper med at forebygge udbrud af livsfarlige epidemier gennem vores samarbejdspartner Medical Teams International.

Det sker ved at uddanne folk i lejrene til at blive sundhedsarbejdere, så de selv kan hjælpe andre flygtninge. De oplyser titusinder af rohingyaer om hygiejne og uddeler bl.a. sæbe og midler mod diarré. Ved at mindske smittefaren fra f.eks. kolera kan sundhedsarbejderne redde mange menneskeliv.

Bangladesh 1
Bangladesh 2

Støt vores arbejde i Bangladesh

Donér

Syrien

Krigen i Syrien har i årene siden 2011 kostet hundredtusinder af menneskeliv og tvunget millioner på flugt. Siden 2013 har Mission Øst samarbejdet med Karagheusian Foundation ved at støtte dens humanitære indsats over for internt fordrevne i Syrien og syriske flygtninge i nabolandet Libanon. Støtten fra Mission Øst er blevet brugt på sårbare familier – de har fået tæpper og varmeapparater til at klare sig gennem vinteren og mælkepulver til fejlernærede børn.
 
Borgerkrigen er gået hårdt ud over kristne mindretal i Syrien, herunder armenierne, der engang udgjorde en relativt stor befolkningsgruppe på 70.000 i Aleppo. Nu er der kun få tusinde tilbage. Mange er flygtet til Armenien, hvor Mission Øst hjælper dem med at komme på fode.

Syria
Syrian refugees in Lebanon

Støt vores arbejde i Syrien

Donér

Akutte kriser

34.802075, 38.996815

Donér

Resultater fra Akutte kriser 2018

Vand, sanitet og hygiejne
4.048
personer