Akutte kriser

Akutte kriser

Når akutte kriser og katastrofer opstår, hjælper Mission Øst mennesker - både i de lande vi opererer i, og i de lande, hvor vi ellers ikke er til stede, hvor vi arbejder gennem lokale og internationale samarbejdspartnere. 

Mission Øst træder til i situationer, der kræver en øjeblikkelig humanitær indsats. Det sker som regel gennem samarbejdspartnere, der allerede arbejder i det pågældende land. Således har vi siden efteråret 2017 hjulpet rohingya-flygtninge i Bangladesh. Ligeledes har vi gennem flere år støttet sårbare familier, der er ramt af borgerkrigen i Syrien, hvor vi nu også har intensiveret vores arbejdet med længerevarende udviklingsprojekter.   

Corona-krisen

Den aktuelle Corona-pandemi har ramt hele verden. Mission Øst har valgt at hjælpe i de mest udsatte områder for smittespredning. Det gælder i de fattige og krigshærgede lande Afghanistan, Nepal, Irak, Syrien og Libanon, hvor vand, sanitet, ordentlige hygiejnefaciliteter og information om forebyggelse af Covid-19-smitte er en mangelvare. Da de hverken har respiratorer, tilstrækkelige sundhedsfaciliteter eller mulighed for at isolere smitten, kan det udvikle sig til en sundhedsmæssig katastrofe i flygtningelejrene og i de tæt beboede byområder med flygtninge og internt fordrevne.

Bangladesh 1
Bangladesh 2

Vi går derfor ind med en forebyggende indsats. Vi uddeler tæpper til tusinder af flygtninge og fordrevne i lejre, så de ikke skal stå i kø sammen med andre med risiko for smitte. Vi informerer om faren ved at stimle sammen i store grupper. Vi sørger for, at de får adgang til rent drikkevand. Og de allermest sårbare – de ældre, svage, syge og personer med handicap – giver vi fødevarehjælp. Vi uddeler hygiejneartikler til alle, så de kan holde sig smittefri. Sæbe, håndsprit, vaskepulver. Og vi informerer om hele situationen i håb om, at vi kan forhindre, at smitten spreder sig. Enhver form for beskyttelse og information er til gavn for de mennesker, så vi undgår en total katastrofe.

Donér

Akutte kriser

34.802075, 38.996815

Donér