Din indsats redder liv

Slå til mod coronasult!

En ulykke kommer sjældent alene. Dét mærker flygtninge, internt fordrevne og mennesker ramt af fattigdom lige nu på egen krop. Særligt ét sted på kroppen: i maven.

Først blev de ramt af Corona-epidemien og nu er de truet af sult. Flere af de steder, hvor Mission Øst arbejder, er situationen så alvorlig, at mange siger, at de hellere vil smittes med Coronavirus end dø af sult.

Mange var i forvejen kronisk underernærede eller havde svært ved at brødføde sig selv og deres familie. Corona-krisen har skubbet dem ud over sultens afgrund.

Selvom antallet af registrerede Corona-dødsfald i Nepal, Libanon, Syrien, Afghanistan og Irak foreløbig er relativt lavt, bl.a. takket været en rettidig hjælpeindsats med fokus på hygiejne, står millioner af mennesker allerede nu uden mad som følge af nedlukningen både lokalt og globalt. Én ting tæller nu: tid.

Donér

Hjælp de mest sårbare med at beskytte sig selv.

I hver nødhjælpspakke er der: Olie, Pasta, Ris, Linser, Grøntkonserves, Fiskekonserves, Hygiejneartikler mod smitte 

  • For kun 350 kr. kan du give en hel familie mad i en hel måned 
  • For kun 700 kr. giver du det samme til 2 familer i en hel måned 
  • For kun 1050 kr. giver du tre familier nødrationer til en hel måned
350

Nedlukning rammer de sårbareste i maven

Nedlukningen har ramt dem, der i forvejen er mest sårbare, særligt hårdt. I de lande, som er omfattet af Mission Østs nødhjælpspakke, ernærer store dele af arbejdsstyrken sig ved småjobs fra dag til dag. De kan ikke længere arbejde. Hjemmearbejde fra computeren er ikke en mulighed. Selv dem, der stadig er i stand til at købe mad, har sværere og sværere ved det, fordi fødevaredistributionen er indstillet, priserne er eksploderet, købekraften svækket og udgangs- og forsamlingsforbud har lammet al handel. Børn, der før fik dagens eneste måltid i skolen, går sultne i seng, fordi skolerne er lukket. 

I Nepal har 3 ud af 5 mistet deres levebrød. Størstedelen af dem er kvinder. De får ingen hjælp.

Selv i Libanon er det ikke bare de syriske og palæstinensiske flygtninge, der sulter. En stadigt større del af den libanesiske befolkning får ikke mad. Verdensbanken forudser at over 50 % af libaneserne snart vil nå under fattigdomsgrænsen.  

I Nepal, Afghanistan, Syrien, Irak og Libanon er der ingen statslige hjælpepakker at forlade sig på når indtægten og måltiderne falder bort. Alle humanitære alarmklokker ringer.

Sørg for at flere kasser med nødhjælp når frem

Hårdtarbejdende mennesker, der står op hver morgen og med flid og nøjsomhed kæmper for hele familiens overlevelse under næsten umulige kår, har ikke fortjent at blive frarøvet evnen til at opretholde livet. Corona-epidemien rammer dem dobbelt. Dem, der ikke dør af corona, risikerer at dø af sult. Det koster så lidt at vælge livet til. For kun 350 kr kan du sørge for, at endnu en kasse med nødhjælp til en hel måned bliver bragt ud til en familie. Tak fordi du vælger at træde til.

350

Donér

Del denne side