Skab en tryggere fremtid for Iraks børn

Krigen i Irak har været brutal. Selv om freden langsomt er vendt tilbage, lever krigens mørke virkelighed videre i de sønderskudte bygninger og i sindet hos Iraks børn og voksne. Mission Øst hjælper dem med at genfinde fodfæstet og opbygge landet på ny. Ved at støtte arbejdet i Irak er du bl.a. med til at give børn et trygt sted at være. 

”Centret er et rart sted”

”Centret er et rart sted”

“Jeg troede, at IS var alle vegne, så jeg var bange. Men min bedstefar sagde, at han ikke ville lade dem røre os,” siger 13-årige Nasim om tiden under IS. Nu kommer han på Mission Østs medborgercenter i Mosul.

”Jeg kan godt lide underviserne, som hjælper os. Centret er et rart sted. Når jeg bliver voksen, vil jeg være politibetjent, så jeg kan beskytte mit lokalsamfund og undgå, at vi nogensinde bliver besat igen!”

 

Mission Øst ændrer alle navne på børn under 18 år af hensyn til deres sikkerhed.

Donér

Giv en gave til Amira og hendes venner på børnecentrene i det krigshærgede Irak!

For 150 kr. kan et barn få to ugers undervisning i bl.a. venskab og håndtering af svære følelser.

For 300 kr. kan et barn få en måneds undervisning i bl.a. hygiejne, sundhed og førstehjælp

For 600 kr. kan et barn få to måneders undervisning i bl.a. arabisk, engelsk og matematik.

Læs mere, om hvordan du kan støtte

 

300
Amira fra Mosul

Onklen blev taget af Islamisk Stat

Når man nærmer sig det toetagers hus i den sønderskudte storby Mosul, genlyder det af børns stemmer og latter. Indenfor er børn og unge i alderen fire til 17 år i fuld gang med sanglege, tegning og skolefag. Her møder vi 13-årige Amira.

“Jeg var så bange,” fortæller hun. “Vi var omringet, og der var en eksplosion tæt ved os. Det lykkedes os kun lige akkurat at flygte til min onkels hus og derfra videre til et andet område. Men min onkel var færdselsbetjent, og derfor tog Islamisk Stat ham. Vi ved stadig ikke, hvor han er!”

Huset rummer et børnecenter oprettet af Mission Øst i kølvandet på tre års besættelse og et voldsomt bombardement af byen. På centret lærer Amira og de andre børn skolefag, IT, håndarbejde og at håndtere svære følelser. ”De lærer os at respektere hinanden,” fortæller hun.

 

Mission Øst ændrer alle navne på børn under 18 år af hensyn til deres sikkerhed.

Børn mangler skolegang

Børn mangler skolegang

Centret i Mosul er ét ud af adskillige centre, som Mission Øst driver sammen med lokale samarbejdspartnere i det krigshærgede Irak. Børnecentrene fungerer som supplement eller erstatning for den skolegang, mange irakiske børn stadig må leve uden og som et sted, hvor børnene kan bearbejde svære følelser i trygge rammer.

Læs flere historier fra Irak

 

 høj kvalitet og at der er gennemsigtighed

Vidste du at: Hver gang, du giver 100 kroner til Mission Øst, går 93,8 kroner direkte til hjælpearbejdet. 6,2 kroner går til at sikre, at hjælpen er af høj kvalitet og at der er gennemsigtighed.

Bliv fast støtte

Bliv fast støtte: Ved at oprette en fast aftale gør du det lettere for os at planlægge hjælpearbejdet fremover og på den måde skabe størst mulig forandring for fattige og udsatte mennesker. Opret en fast aftale

Brug din kreativitet og hjælp mennesker i nød!

Brug din kreativitet og hjælp mennesker i nød! Læs mere om, hvordan du kan oprette din egen indsamling

Del denne side