En ekstra hånd når ulykken rammer

En række pludselige brande hærger for tiden flygtningelejre i det nordøstlige Nigeria. Alene i Musa-lejren, der huser over 50.000 mennesker på flugt fra terror og sult, mistede 554 familier for nylig både hytter, identitetspapirer, rationeringskort og vigtige ejendele i en voldsom lejrbrand.

Alt er gået til. Kun asken er tilbage, og de ramte familier må rykke sammen hos naboer, indtil hjælpen når frem. 

Mission Øst reagerede omgående, så de mest udsatte familier kan få livsnødvendigt kogegrej, vandbeholdere, hygiejneartikler, tøj og tæpper.

Men mange flere venter på hjælp...

Donér

Du kan hjælpe udsatte mennesker, der har mistet alt

Når du støtter Mission Øst, hjælper du nogle af verdens mest udsatte mennesker, inden situationen bliver endnu mere fortvivlende. 

I Nigeria består hjælpen af:

Overlevelsespakke:
Vandbeholdere, sæbe og hygiejne­artikler, køkken- og spiseredskaber, tøj, 2 tæpper, myggenet, bæretaske

608 kr.

Økonomisk hjælpepakke:
Udbetaling til indkøb af mad, hygiejneartikler og andre fornødenheder i 6 måneder (103 kr. pr. pers./md.)

618 kr.

Ethvert bidrag er kærkomment!

600
dkk

Sendte børnene ud for at tigge mad

Mission Øst arbejder allerede i Borno-statens tørre ørkenområder med at hjælpe fordrevne mennesker gennem en truende sultkatastrofe. En af dem er Maryam Usman, der er enke og eneforsørger for syv børn. 

Det er udsatte mennesker som Maryam, der nu mister alt i de lejrbrande, der for tiden hærger flygtningelejre i det nordøstlige Nigeria. Hendes mand blev dræbt af Boko Haram, da terrorbevægelsen angreb hendes landsby. Hun flygtede over hals og hoved med børnene og kom til lejren, hvor Mission Øst nu yder kontant nødhjælp til hende og hendes børn.

Pengene falder på et tørt sted, for Maryam havde solgt ud af sine fødevarer for at betale transport til lejren og kun havde mad til at brødføde familien i 17 dage. Så børnene blev sendt ud for at tigge. Men med omkring 800 kroner om måneden fra Mission Øst til mad og fornødenheder, er der ikke brug for at tigge mere. 

Del denne side