Mor til fem: ”Hjælp os med at skaffe mad og tøj til børnene”

Den største gave, du kan give!

Dali på 27 år fra den fjerne landsby Larpha i Nepal er mor til 4 døtre og en nyfødt søn. Hendes mand, Sarpa, tjente før Covid-19 til familien ved at arbejde i Indien, men det har pandemien lukket ned for ham nu. Dali og Sarpa har brug for hjælp til at overkomme ekstrem fattigdom og fejlernæring: 

”Min største bekymring er at skaffe mad og tøj til børnene. Og jeg vil jo gerne se dem få en uddannelse.
Det er bare ikke muligt, som tingene er”
, fortæller Dali.

Familien har ikke råd til at sende børnene i skole. Lægehjælp og medicin er også helt uden for rækkevidde, så vi må håbe ingen bliver syge. De må klare sig selv, indtil manden Sarpa måske kan vende tilbage til at arbejde i Indien. 

Hvornår ved ingen...

Donér

Hjælp til at klare sig selv

Den største gave, du kan give en fattig familie, er chancen for at klare sig selv. Et par hundrede kroner kan ændre en families liv for altid. Du kan hjælpe familier som Dalis gennem krisen og give dem bedre livsvilkår:

185 kr. 
Nye dyrkningsmetoder samt spirer til køkkenhave til én familie

425 kr.
Akut ernæringspakke: ris, linser, korn og æg til en familie på syv

500 kr.
2 haner og 3 høns til start af æg- og kyllingeproduktion for én familie

900 kr.
Undervisning og etablering af gedestald for én familie. 
Familien låner til 2 geder til senere tilbagebetaling og geninvestering, når produktionen er kommet i gang.

Enhver gave er kærkommen. Der er mange familier som Dalis, der venter på et mirakel.

425
dkk

Din gave vil sprede forandring og bedre liv

Mange familier i fjerne egne af Nepal må forsørge sig som sæsonarbejdere i Indien. Men Indien er lukket helt ned på grund af Covid-19, og hele familiers sparsomme indtægt er faldet bort: Der er intet arbejde, ingen penge til mad og tøj, intet overskud til at børnene kan komme i skole.

Gennem selvhjælpsgrupper lærer og støtter vi udsatte og fattige familier til at skabe sig et varigt levebrød og klare sig selv. Du kan udrette mirakler for familier, der er ramt af krise, ekstrem fattigdom og nød!

 

Mere skal der ikke til at hjælpe en familie ud af ekstrem fattigdom

I en selvhjælpsgruppe får Narakala undervisning i at opdrætte kyllinger og låner 500 kr. til at starte sit projekt. Hun investerer i et bur, to haner og tre høns. Snart er der 30 kyllinger; de 25 kyllinger sælger hun for 1.350 kr. og har nu penge til familiens behov og til at betale lånet tilbage:

”Det har givet mig helt nye livsbetingelser. Nu kan jeg klare de daglige udfordringer med mad til familiens 10 medlemmer og samtidig forbedre vores levevilkår”, slutter en glad og lettet Narakala fra den afsidesliggende landsby Dulli i Sarkegad kommune, Nepal.

Selvhjælpsgrupperne i Nepal

Mission Øst støtter i øjeblikket 11 selvhjælpsgrupper i Nepal og har siden 2007 hjulpet sårbare mennesker og lokalsamfund ud af ekstrem fattigdom.

Selvhjælps-gruppens ”bank” fungerer i et lukket system, hvor tilbagebetalte lån går til at hjælpe nye familier. Ved store katastrofer som jordskælv, oversvømmelser og senest Covid-19 sætter vi ind med akut nødhjælp.

Del denne side