Tak for hjælpen til flygtninge i Bangladesh! | Mission East

Tak for hjælpen til flygtninge i Bangladesh!


Harun blev syg i flygtningelejren i Bangladesh. Med medicinhjælp fra bl.a. Mission Østs bidragydere er han blevet rask igen. Foto: Medical Teams International
Monsunen har skabt – og skaber stadig – store problemer med beskidt vand i flygtningelejrene i Bangladesh. Foto: Nath Fauveau, Medair

Harun og hans familie overlevede en massakre, men i flygtningelejren blev han alvorligt syg. Takket være hjælpen fra Mission Østs givere og netværk kunne han få medicin.

Af Svend Løbner, journalist, september 2018

Der boede omtrent 600 mennesker i Haruns landsby i Rakhine-staten i Myanmar. Af dem blev kun seks skånet, da militæret kom. ”De satte tape på folks ansigter og skubbede dem ned på jorden, og så brugte de en machete til at dræbe dem én efter én. Jeg var så bange, jeg tænkte ’snart er jeg død,’” fortæller Harun. Men pludselig stoppede drabene, og Harun, hans far og hans søskende overlevede som de eneste massakren.

Blev syg i lejren

Ligesom hundredtusinder andre rohingyaer flygtede de til Bangladesh, hvor de søgte tilflugt i overfyldte flygtningelejre. Her fik de besøg af Hamida, der arbejder frivilligt som sundhedshjælper for Mission Østs samarbejdspartner Medical Teams International.

”Da jeg besøgte Haruns hjem, var han syg. Han kunne ikke trække vejret ordentligt og hostede meget,” fortæller Hamida. ”Vi skyndte os at få ham hen til én af Medical Teams klinikker, hvor lægerne gav ham medicin. Han blev helt rask og føler sig sund igen.” Det er blandt andet støtten fra Mission Østs danske bidragydere, der har finansieret klinikkerne.

Forebygger koleraepidemi under monsunen

Til dato har Mission Øst og vores samarbejdspartnere hjulpet en halv million rohingya-flygtninge, siden de store flygtningestrømme for alvor begyndte i august sidste år. Mission Øst er med i det internationale netværk Integral Alliance sammen med 21 andre hjælpeorganisationer. 18 af dem engagerede sig hurtigt i hjælpen til de mange rohingya-flygtninge.

Mission Øst støtter især Medical Teams International, som forebygger en omfattende kolera-epidemi i lejren under monsunen ved at undervise i god hygiejne, uddele hygiejneartikler og medicin imod diarré. Takket være hjælpen fra private givere kunne vi sammen bidrage betragteligt til denne hjælp – og redde liv som Haruns.