Ny bevilling sikrer uddannelsesarbejdet i Armenien

I løbet af de sidste fire år har Mission Øst arbejdet på at ændre forholdene for børn med indlæringsvanskeligheder i Armenien. En ny bevilling fra Danida gør nu, at resultaterne af dette arbejde sikres på lang sigt.
 

Siden 2003 har Mission Øst arbejdet sammen med lokale partnere i Armenien på projektet "Mod Uddannelse for Alle". Under projektet har vi uddannet lærere, udviklet læseplaner og spillet en rolle i en ny lov, der for første gang i Armeniens historie giver børn med indlæringsvanskeligheder ret til at gå i skole.

Den nye bevilling gør det muligt for Mission Øst at sikre, at resultaterne fra projektet "Mod Uddannelse for Alle" også får en virkning på lang sigt. Projektet vil hjælpe uddannelsesinstitutioner med at uddanne lærere inden for specialundervisning, støtte den voksende koalition af NGOere inden for handicapområdet og støtte oprettelsen af 15 nye inklusive skoler, hvor børn med særlige indlæringsbehov kan gå i skole sammen med andre børn. Disse tiltag er alle med til på lang sigt at sikre et bæredygtigt uddannelsessystem for børn med indlæringsvanskeligheder.

"Denne fase af projektet er med til at sikre, at alle de fantastiske ting, vi har opnået siden projektets start i 2003, nu kommer mange flere tusinde børn med særlige indlæringsbehov til gavn fremover," fortæller generalsekretær Kim Hartzner begejstret.

Det Danske Udenrigsministerium har bevilliget 2,9 millioner kroner til den sidste fase af projektet "Mod Uddannelse for Alle".

Juni 2007

Nyheder fra Armenien

Ingen tilgængelige nyheder.