Ny børneklub giver handicappede og ikke-handicappede et sted at mødes

Den 3. oktober åbnede Mission Øst sammen med vores lokale partner Nur og byen Metsamor den første børneklub i Armenien. Formålet med klubben er at give handicappede og ikke-handicappede et sted at mødes, lære hinanden at kende og være sammen om deres fælles interesser.
Klubben er en del af projektet "En Sund Start". I samarbejde med lokale ledere arbejder Mission Øst på at åbne børneklubber i 11 lokalsamfund i Armavir-regionen.

Alfred Waldstein fra Mission Øst var til stede på åbningsdagen:
"Efter et par korte taler bevægede vi os op ad rampen og gennem døren. Under ledelse af borgmesteren indviede vi klublokalerne på traditionel armensk vis ved at dele brød og salt. Derefter fik vi en chance for at udforske lokalerne og overvære de aktiviteter, Nur havde arrangeret. Adskillige forældre havde taget deres børn med, som fik den store fornøjelse af at tage hul på farver, klodser, skakspil og bøger."

Prominente gæster
"Klubben har fået tre lokaler i stueetagen i en børnehave i Metsamor. I løbet af de sidste måneder har lokalerne været igennem en udførlig renovering. Væggene og loftet er blevet malet. Vinduer, hvorfra det før trak, er blevet skiftet ud med vinduer med dobbeltruder. En betonrampe gør det muligt for børn i kørestol at komme til og fra legepladsen udenfor. Et af lokalerne er lavet om til toilet/badeværelse, der er tilgængeligt for kørestolsbrugere," fortæller Alfred Waldstein.

Med til åbningen var flere fremstående lokale og regionale ledere. Metsamors borgmester, som har støttet renoveringen af klubben med kommunale bevillinger, var til stede. Regionens viceguvernør, som har vist stor interesse for "En Sund Start" projektet, var også mødt op. Viceguvernørens støtte har spillet en afgørende rolle i projektets fortsættelse.
Forældre og medlemmer af lokalsamfundet udgjorde den største del af deltagerne.

Åbningen af den første klub i Metsamor er en milesten for "En Sund Start" projektet. I de kommende måneder håber Mission Øst at kunne åbne tre eller fire nye klubber.

Oktober 2007