Jul 07 - Dokumentarprogram om Mission Østs arbejde i Armenien vises på tv

På dk4 kan du lige nu se et nyt dokumentarprogram om Mission Østs arbejde med handicappede og socialt udsatte børn i Armenien.
Programmet følger blandt andet generalsekretær Kim Hartzner på besøg hos flere af de familier, som Mission Øst har hjulpet. Vi møder blandt andet 15årige Emma, der lider af en hjernelammelse. Hele familiens hverdag var styret af Emmas epileptiske anfald adskillige gange om dagen, indtil Mission Øst fandt hende og sørgede for den rette medicin.

Mission Øst har i en årrække arbejdet for at give handicappede i Armenien flere rettigheder. I den tidligere Sovjetrepublik bliver de betragtet som en belastning for resten af samfundet, og mange familier vælger derfor at holde deres handicappede børn skjult i hjemmet. De kommer derfor aldrig i skole, har ingen legekammerater, får sjældent tilstrækkelig lægehjælp og lærer aldrig at udvikle sig som mennesker.

Mission Østs arbejde har blandt andet resulteret i, at Armenien for første gang i landets historie har vedtaget en lov, der giver udviklingshæmmede børn retten til at gå i skole som alle andre børn.

Dokumentarprogrammet "Armenien – en fremtid for børnene?" er optaget i foråret og indeholder blandt andet scener fra ambassadør Mikael Jarnvigs besøg i landet.

Programmet blev vist første gang den 22. juli og vises igen blandt andet den 27. juli kl. 19.30 samt den 29. juli kl. 20.30.

Læs mere om Mission Øst i Armenien her

Nyheder fra Armenien

Ingen tilgængelige nyheder.