International handicapdag markeret i Armenien

Der var smil og glæde i kulturhuset i bydelen Armavir i Armenien den 3. december. De handicappede børn fra Mission Østs projekt "En Sund Start" var blevet inviteret i teatret i forbindelse med den internationale dag for handicappede. For mange af de små var det deres første teateroplevelse – også selvom det kun var dukketeater.

Af Anna Avetisyan, Mission Øst, Armenien

50 km fra kulturhuset, på rådhuset i hovedstaden Jerevan, udstillede handicappede børn og unge billeder med temaet "Jeg vil være fri i min egen by".

Verden over blev den internationale dag for handicappede brugt til at sætte fokus på forståelsen for handicappedes behov og rettigheder. I Armenien blev ovenstående aktiviteter, arrangeret af blandt andre Mission Øst og lokale partnere, omtalt på tv efterfulgt af et interview med Mission Østs generalsekretær, Kim Hartzner.

Kim Hartzner har siden august 2006 været udstationeret i Armenien og har i snart halvandet år være vidne til et samfund, der ikke ved, hvordan det skal tackle handicappede og deres behov. Mange forældre gemmer stadig deres børn væk i hjemmet, fordi resten af samfundet fordømmer dem. Samtidig er der alt for mange handicappede børn, der aldrig får hverken diagnose eller behandling for deres sygdom, blandt andet på grund af et underbemidlet sygevæsen og for dårligt uddannede læger.

Se flere billeder fra den internationale dag for handicappede i Armenien her

Læs mere om Mission Øst i Armenien her:
Projekt "En Sund Start"
Projekt "Mod Undervisning for Alle"

December 2007 
 

Nyheder fra Armenien

Ingen tilgængelige nyheder.