Al hjælp bremser spredning af Corona-virus

Generalsekretær Kim Hartzner har skrevet dette debatindlæg i Sjællandske Medier:

Coronakrisen har ramt Danmark. Vi fodres dagligt med nyheder om antal smittede, indlagte og døde. Virksomheder taber penge og må fyre medarbejdere. Vores sundhed, vores jobs og vores økonomi er i fare. Selvfølgelig er det i fokus lige nu.

Men udenfor vores dør er der en verden, hvor det er ved at gå fuldstændig galt. Herhjemme har vi trods alt en stabil fødevareforsyning og et velfungerende sundhedsvæsen. Og vi har varme stuer at opholde os i under hjemmekarantæne.

Men hvad med flygtningelejrene i Mellemøsten? Hvad med slumkvartererne i Afrikas og Sydamerikas storbyer? Det er ikke til at forestille sig, hvad der kan ske. De har hverken respiratorer, tilstrækkelige sundhedsfaciliteter eller mulighed for at isolere smitten.

I Mission Øst gør vi nu alt, hvad vi overhovedet kan for at bremse og bekæmpe Corona-smitten i fem lande: Afghanistan, Nepal, Irak, Syrien og Libanon. Vi uddeler tæpper, sæbe og hygiejneartikler, og vi kommer med rent vand, hvor det er muligt. Og vi lærer dem at desinficere sig og fortæller om faren ved pandemien.

Hvis alle penge kan blive rejst, kommer hjælpen hele 355.000 mennesker til gavn.

Nytter det? Ja: Al oplysning kan mindske spredningen. Al hygiejne kan mindske spredningen. Alle tæpper kan mindske spredningen. Enhver form for beskyttelse og information kan blive til gavn for de her mennesker. Så kan vi måske undgå en total katastrofe.

Donér