Mission Øst skaffer varme til 5.100 fordrevne familier i det nordlige Afghanistan. Mission har tidligere haft ansvar for 20.000 fordrevne i flygtningelejre omkring byen Kunduz (billedet).

Vinterhjælp til 5.100 familier i Afghanistan

Tiltagende konflikt i det nordlige Afghanistan sender tusindvis af børn, kvinder og mænd på flugt. Mission Øst skaffer varmeovne og brændstof til 35.700 personer.

Det er koldt om vinteren i det nordlige Afghanistan. Samtidig må tusindvis af mennesker flygte fra deres hjem på grund af tiltagende konflikt mellem forskellige Taliban-grupper, Islamisk Stat og afghanske sikkerhedsstyrker. 

Provinserne Takhar og Badhakshan er særlig ramt. Fordrevne familier søger nu beskyttelse i flygtningelejre, hvor de bor i telte, der slet ikke slår til som værn mod den kolde blæst.

De har akut brug for varme, så de ikke bliver syge og fryser ihjel.

Mission Øst er nu ved at skaffe varmeovne og brændstof til 5.100 fordrevne familier til gavn for i alt 35.700 personer. Hjælpen er finansieret med 8 millioner kroner fra FN.

Akut behov for hjælp til vinteren

En forundersøgelse i oktober har sikret, at særligt sårbare familier får del i hjælpen først. Det drejer sig om familier med gravide kvinder, små børn og personer med handicap.

”Mange tusind familier er fordrevet de seneste uger fra især den nordøstlige del af landet. Familierne flygter fra kampe i og omkring provinserne Badakhshan og Takhar, hvor vi arbejder,” fortæller Joohi Haleem, der er Mission Østs projektansvarlige for Afghanistan.

Hun søgte hurtigt pengene fra FN, så Mission Øst sammen med andre hjælpeorganisationer kan hjælpe de tilsammen 81.380 fordrevne familier, der akut har brug for vinterhjælp. Mission Øst vil især sikre, at piger og kvinder aktivt deltager i fordelingen af ovne, tanke og brændstof-kuponer, så alle familiemedlemmer i en husstand får gavn af hjælpen.  

Led i et større arbejde

Mission Øst har gennem 18 år ydet en stor humanitær indsats i Afghanistan. Hjælpen består blandt andet i at sikre dem rent drikkevand, ordentlige toiletforhold, bedre hygiejne, bedre ernæring og bedre forebyggelse af naturkatastrofer. Samtidig styrkes familiernes indtægtsmuligheder ved at sikre kvinder adgang til lån og markeder.

Mission Østs langvarige tilstedeværelse i provinserne Badakhshan og Takhar har skabt stor tillid hos både lokalbefolkning og myndigheder.

Fakta:

5.100 fordrevne familier med i alt 35.700 familiemedlemmer får gavn af Vinterhjælp fra Mission Øst. Hjælpen består af ovne, tanke og brændstof til at holde varmen gennem vinteren. Indsatsen er mulig med 1,17 millioner dollars – omkring 8 millioner kroner - fra FN.

Hjælpen distribueres i tre flygtningelejre i Badakshan: Dashti Shuhada i Faizabad, Dashti Farak i Baharak og Buzkashi i Keshim, samt i Takhar, hvor vinterhjælpen uddeles blandt fordrevne i Taloqan by.

I alt vil 2.800 fordrevne familier i Badakhshan og 2.300 fordrevne familier i Takhar få del i vinterhjælpen.


 

Mission Øst skaffer varme til 5.100 fordrevne familier i det nordlige Afghanistan. Mission har tidligere haft ansvar for 20.000 fordrevne i flygtningelejre omkring byen Kunduz (billedet).

Mission Øst skaffer varme til 5.100 fordrevne familier i det nordlige Afghanistan. Mission har tidligere haft ansvar for 20.000 fordrevne i flygtningelejre omkring byen Kunduz (billedet).

Nyheder fra Afghanistan

Ingen tilgængelige nyheder.