Tørret frugt og grønt holder fattigdommen på afstand

Poserne med tørret squash, abrikoser, chili osv. er alle udstyret med det danske flag. Ovenover står der: "Produceret af en gruppe kvinder fra Baharak".
 

Vi er på landbrugsmesse i et stort hvidt telt i det nordlige Afghanistan, arrangeret af det afghanske landbrugsministerium. Her har Mission Øst en stand, hvor glas med kirsebær-marmelade står side om side med honning, syltede grøntsager og poser med tørret æble. 

Alle produkterne har det tilfælles, at de er produceret af fattige mænd og kvinder, der alle har fået hjælp af Mission Øst til at dyrke jorden i deres landsby. De er blandt andet blevet undervist i, hvordan de får det bedste udbytte, og hvordan de forarbejder høsten, så de kan sælge ud af deres produkter. På grund af hjælpen er flere tusinde familier i dag i stand til at forsørge sig selv.

"Badakshan er udstyret med en masse naturlige ressourcer. Hvis vi lærer de hårdtarbejdende indbyggere i regionen at dyrke jorden, kan vi give dem et grundlag for en bedre levestandard," sagde den afghanske landbrugsminister i sin tale på messen.

Der er hårdt brug for hjælpen i Afghanistan. Da messen er overstået, har Mission Øst fået adskillige henvendelser fra andre landsbyer i området. Også de har brug for en udstrakt hånd for at kæmpe sig ud af fattigdommen.

På billedet er Fouzia, Mission Østs kvindelige landbrugsmedarbejder, ved at fortælle en gruppe mænd om konserveringsteknikker.