Mission Øst i krydsild mellem Taleban og de afghanske regeringsstyrker

Voldsomme kampe mellem Taliban og regeringsstyrker i den afghanske storby Kunduz. Dansk hjælpeorganisation arbejder i området og holder lav profil for ikke at blive fanget i krydsild.

Mandag morgen angreb hundredvis af Taliban-krigere den strategisk vigtige storby Kunduz i det nordlige Afghanistan og indtog sygehus, politistation og befriede hundredvis af islamistiske fanger fra byens fængsel. Kunduz er hovedstad i provinsen af samme navn.

Tirsdag morgen gennemførte USA luftangreb mod Taliban i udkanten af Kunduz. Angrebet støtter de afghanske regeringsstyrkers modoffensiv for at generobre provinshovedstaden. De afghanske styrker melder, at de nu har generobret provinsens politihovedkvarter og fængsel.

Den danske hjælpeorganisation Mission Øst arbejder tæt på Kunduz og holder lav profil for ikke at blive fanget i krydsild mellem de stridende parter. Mission Øst har oprettet to krisestyringsteam – et i Afghanistan og et i operationshovedkvarteret i Bruxelles. Der er for øjeblikket ingen danske medarbejdere i området.

Mission Øst opretter vandsystemer, bygger fremkommelige veje og støtter bæredygtigt landbrug i området. Samtidig trænes befolkningen i at dyrke jorden med hårdføre afgrøder og i at håndtere og forebygge naturkatastrofer. Mission Østs indsats modvirker fattigdom og hjælper mennesker, som er ofre for konflikt.

Mission Øst er den største enkeltstående hjælpeorganisation i Afghanistan og arbejder i provinserne Baghlan, Takhar og Badhakshan.

Læge og generalsekretær i Mission Øst Kim Hartzner kender området indgående, og da han er i Danmark for øjeblikket stiller han gerne op til interview og svarer på spørgsmål om Mission Østs engagement i Afghanistan.

Kontakt: Pressekoordinator Svend Løbner, mobil 28 707 703, E-mail: svend.lobner@missioneast.org

Donér