Mission Øst i Afghanistan: Vi er forsigtigt optimistiske

Taleban anmoder Mission Øst om at fortsætte udviklingsarbejdet i Afghanistan. ”Det gør vi indenfor de næste par dage, hvis Taleban garanterer vores sikkerhed,” udtaler generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Afghanistan er havnet i stor usikkerhed, siden Talebans overtagelse af landet. Vestlige magter trækker sig ud, men Mission Øst forbliver i landet for at støtte den hårdt ramte befolkning.

Konflikten har ført til nye flygtningestrømme, og udviklingsprojekter risikerer at gå helt i stå. Men her kan afghanerne regne med Mission Øst, fortæller generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

- Taleban har anmodet os om at fortsætte arbejdet, og det gør vi, så snart de garanterer sikkerhed for vores 100 medarbejdere, fri adgang til de lokalsamfund, hvor vi arbejder, og respekt for vores neutralitet som humanitær organisation.

Mission Øst har arbejdet i de nordlige provinser Takhar og Badakhshan i 20 år og nyder stor tillid blandt landsbyernes ældste.

- Lige nu er vi i en venteposition, men vi er forsigtigt optimistiske på at vi kan fortsætte med at levere vand og sanitet og sikre god hygiejne der forebygger sygdomme i den skrøbelige befolkning. Vi forventer at genoptage arbejdet indenfor de næste par dage, siger Betina Gollander-Jensen.

Indtil sikkerheden er garanteret arbejder personalet hjemmefra, mens Mission Østs kontorer i fire byer er lukket og bevogtet af sikkerhedspersonale.

Billede i top: Mission Øst har tidligere haft ansvar for at hjælpe 20.000 fordrevne omkring Kunduz.  

Donér