Ambassadør | Mission East

AmbassadørMikael Jarnvig


"Glæden ved at give er stærkt undervurderet i dagens Danmark. Vi kan ikke vente på, at verden bliver mere retfærdig af sig selv, så vi må selv gøre noget for at mindske uretfærdigheden," siger Mikael Jarnvig, der til daglig arbejder som meteorolog på tv.

Mikael Jarnvig er ambassadør for Mission Øst, fordi han gerne vil sætte fokus på de kriser i Østeuropa og Asien, der ofte drukner i det store mediebillede.

”Mission Øst er helt ude hos det enkelte menneske, der har brug for støtte her og nu. Samtidig hjælper organisationen myndighederne i landene, så de på et tidspunkt selv bliver i stand til at tage sig af deres svage. Det er imponerende,” fortæller Mikael Jarnvig og uddyber:

”Mission Øst vil forbedre livet for verdens allersvageste på lang sigt. Det er dét, der har fået mig til at gøre noget aktivt for de hundredetusinder, der med støtte fra de danske givere hvert år får et bedre liv. Det er nemlig ikke nok at mætte maver i dag, hvis det betyder, at de samme mennesker må gå sultne i seng igen i morgen.”

Mikael Jarnvig har selv besøgt flere af Mission Øst projekter. Det første besøg var i Armenien, hvor handicappede og socialt udsatte børn får hjælp til skolegang og lægebehandling. Senest har han deltaget i uddelingen af nødhjælp til sultende børn i Nordkorea.