Afghanistan | Mission East

AfghanistanAfghanistan

Afghanistan børn
Statistik Afghanistan hygiejne. Grafik: Rikke Melson Jürgensen
Nazimas børn havde ikke tid til at passe deres skole, fordi de brugte al deres tid på at hente vand ved en kilde langt fra hjemmet. Af Mission Øst Afghanistan, oversat og redigeret af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – september 2018 I den lille landsby i det nordøstlige Afghanistan, hvor Nazima bor med sine børn, var der indtil for nylig ikke nogen vandhaner. Den nærmeste kilde lå to kilometer væk, og Nazimas børn skulle hver dag bruge timer på at hente vand til drikke og madlavning. ”De havde ikke tid til at gå i skole. Vi kunne ikke gå i bad og opretholde en ordentlig hygiejne,...
 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Støt

Trods den ustabile politiske situation i Afghanistan, er det muligt for Mission Øst at arbejde i de nordøstlige provinser Badakshan, Takhar  og Baghlan.

Mission Øst har arbejdet i dette øde og bjergrige område siden 2001, og de sårbare lokalsamfund er nu så langt, at de kan gå i gang med rehabilitering. Det er sket med hjælp fra organisationer som Mission Øst og andre aktører fra det internationale samfund.

Ikke desto mindre er der stadig enorme udfordringer. De fleste afghanere har stadig en gennemsnitslevealder på 48,7 år, og både Badakshan og Takhar er sårbare over for de hyppige naturkatastrofer, den kroniske fødevareusikkerhed og et ustabilt livsgrundlag. Dertil kommer problemer med ringe adgang til rent vand og sanitet, som igen bliver forværrede af manglende viden om hygiejne, ernæring og forvaltning af naturressourcer.

Støtte til lokalsamfund

Statistik Afghanistan hygiejne. Grafik: Rikke Melson Jürgensen

Nazimas børn havde ikke tid til at passe deres skole, fordi de brugte al deres tid på at hente vand ved en kilde langt fra hjemmet.

Af Mission Øst Afghanistan, oversat og redigeret af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – september 2018

Mohammad Shifa og hans børn har ikke længere problemer med diarré, efter at Mission Øst har installeret vandhaner i deres landsby. Foto: Mission Øst Afghanistan

Mohammad Shifas 16-årige søn blev pludselig syg med blodig diarré. Det viste sig, at det vand, familien drak, indeholdt både bakterier og giftigt arsen.

Af Mission Øst Afghanistan, oversat og redigeret af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – september 2018

Tre af Qandi Guls sønner viser de æg, som familien får ud af at avle høns.

Qandi Gul var fortvivlet. Hun og hendes familie sad fast i en ond spiral af fattigdom, og det gik ud over familiens sundhed og børnenes skolegang.

Af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – april 2018

76-årige Alim Khan er taknemmelig for det vand, Mission Øst har forsynet ham og de andre i lejren med. Foto: Mission Øst Afghanistan

I det fattige og konfliktramte Afghanistan må de hårdt prøvede indbyggere fra tid til anden forlade deres landsbyer på grund af konflikt. Mission Øst yder livreddende nødhjælp, indtil familierne kan vende hjem, og taknemmeligheden er stor.

Af Mission Østs team i Afghanistan, november 2017